2013.05.19.
15:27

Írta: kazaipeti

Miért? Kinek? Hogyan?

Szerda. Napközben meló, este pár sör, majd 11 körül indulás haza, még egy kis afterpartyra a teraszon, mert olyan jó idő van. Már a taxiban megéhezünk, ezért mobil app segítségével megrendeljük az egyetemi éveink legendássá vált pizzáját, az  Avanti-t. Megérkezünk bontunk még pár sört, beszélgetünk, várjuk a pizzát, de csak nem akar megérkezni, pedig már eltelt egy óra. Csak hogy könnyebb legyen az élet elkezdünk dumálni a kajákról, (na ez az amit nem szabad éhesen) és mikor a többiek már meg akartak verni a részletesen elmesélt kajareceptek miatt, eljött a pillanat ami már régóta érlelődött, eldöntöttem indítok egy blogot.

Összegyűlt pár olyan gondolat, tapasztalat és recept, aminek én személy szerint nagy használt veszem, és ezt szeretném megosztani első sorban a barátaimmal. Nem vagyok szakács, nem is tanultam soha, de szeretek enni, szeretem a jó alapanyagokat és a finom ételeket. Ez még önmagában persze semmit sem jelent, mert vagyunk még páran így, de valami miatt úgy hozta a sors (otthonról irány egy budapesti kollégium), hogy meg kellett tanulnom magam elkészíteni az ételeket, ha jót akartam enni megfizethető áron. Hát erre egyre inkább ráéreztem, majd jöttek a könyvek, gasztro blogok, saját ötletek, és talán ma már azt mondhatom, hogy tudok főzni. Nem vagyok profi, előfordul, hogy elrontok dolgokat, de nem is az a cél, hogy minden este egy michelin csillagos menüt készítsek 50 főre. 

A cél ezzel az egésszel az lenne, hogy a jelenleg facér egyedül élő barátaimnak (B, R, és SZ) megmutassam, hogy főzni egyszerű, a konyhába nem kell sok szerszám (de mosogatni igen), és a bevásárlás sem túl bonyolult ha az ember előre gondolkozik. Ezért szépen kategóriákba rendezve fogok cikkeket írni ezekről az alap dolgokról, receptekről, amik ugyan megtalálhatóak ezer más blogon, könyvben weboldalon, de ők azokat nem olvassák, csak ezt. :-) Természetesen bárki csatlakozhat hozzánk akit nem zavar az egyszerű stílus és nem sznob, mert már van egy sznob olvasónk (Tobi), aki mellesleg megfogalmazta az eddigi egyik legnagyobb dicséretet a főztömmel kapcsolatban:

Pedi! Isten áldja meg a tökeidet ezért a ...

Mindebben segítségemre lesz a kis feleségem is, aki lelkes követője, legfőbb kritikusa és konyhai romeltakarítója  tevékenységemnek, ő fog sütit sütni és remélem néha a helyesírást is ellenőrzi majd.

1 komment

Címkék: első miért

A bejegyzés trackback címe:

https://pedifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr535307079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása